San Francisco, CA

Built in 1906, the factory required substantial updates, but the historical integrity of the building was retained. This 3-story structure includes a cafeteria, classrooms, admin spaces, library, gym, and theater.

 

For this award winning project our design team members provided services for this extensive change-use project which is a retrofit of the original Levi Strauss building, transforming it from factory to a 87,000 SF K-8 school.

 

Notable sustainable features include four thermal towers, natural ventilation and a radiant heating system, both controlled by a BMS and designed to meet LEED Gold certification.

 

Our team developed detailed CFM modeling to work with the Planning Department and satisfy their understanding and compliance of ventilation codes.

FRIENDS SCHOOL

Type:  Change-Use Historical Retrofit
Size:   87,000 SF
Architect: Pfau Long Architects

Address

601 Montgomery Street, Suite 1450
San Francisco, CA 94111

Contact

415 987 3337

Follow

Untitled